Kuinka saavutetaan zanshin

Tilaa Kuinka saavutetaan zanshin täältä!

Kuinka saavutetaan zanshin (2020) on ensimmäinen Nokkahiiri-julkaisu. Se palkittiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2021. Palkitsemislautakunta perusteli valintaa seuraavasti: ”Päivi Lukkarilan nuorisoromaani Kuinka saavutetaan Zanshin käsittelee vaikeita ja isoja aiheita kuten koulukiusaamista, isättömyyttä ja peliriippuvuutta railakkaalla, ronskillakin ja hauskalla tyylillä. Lukkarilalle uusi lupaava aluevaltaus.”

”Seitsemäsluokkalainen Arsi pelaa tiiminsä kanssa CS GO:ta ja haaveilee ammattilaispelaajan urasta. Valitettavasti hänen äitinsä mielestä e-urheilu ei ole oikeaa urheilua. Arsin on pakko aloittaa urheiluharrastus.

Kun Korsto, luokan suosituin poika, nolaa Arsin koko koulun ja etenkin ihanan Pupun silmissä, Arsi päättää antaa Korstolle opetuksen. Hän ilmoittautuu karaten alkeiskurssille tarkoituksenaan päästä höykyttämään kiusaajaansa oikein kunnolla.

Eräänä päivänä Arsille tarjoutuu mahdollisuus kostaa Korstolle, muttei aivan niin kuin hän on kuvitellut. Ja sitten kaikki menee yllättävällä tavalla pieleen…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.